3+1 költséghatékony tipp

Befektetést nem igénylő azonnali tanácsok szállodatulajdonosoknak

Szállodát, hotelt, panziót üzemeltetni többnyire idénymunka. Nyáron sem mindig kígyózik a sor a recepción, sőt, megesik, hogy a főszezonban is csak hétvégente van teltház. Mit tehet egy talpraesett tulajdonos, vagy szállodaüzemeltető, ha szeretné túlélni az üresjáratokat? Vezess be extra szolgáltatásokat!

1. Borkóstolás

Milyen programok vannak a környéken? Tokaj és a Balaton térsége hemzseg a zseniális bortermelőktől, borászatokról. Gondolkodtál már borturizmuson? A városnézéssel egybekötött borkóstolás például remek programlehetőség őszre, vagy tavaszra is, így ezekben az évszakokban sem állnak majd üresen a szobák. A helyi borászokkal akár hosszútávon gyümölcsöző partneri együttműködést is kidolgozhatsz. Ők ajánlják a vendégeiknek a szállodád, cserébe te is ajánlod a pincéjüket. Helyezzétek ki egymás szórólapjait, linkeljenek egymásra a weboldalak. A sorszámozott kuponok használata követhetővé teszi, hogy kövessétek melyik vendéget ki küldte, ami megkönnyíti az elszámolást egymás közt.

2. Fogászati-, és gyógyturizmus

Ha fogászati-, vagy gyógyturizmusban gondolkozol, akkor Sopron környékén megcélozhatod az ottani rendelőket, vagy fókuszálhatsz Balfra, Hévízre. Ha igazán bátor vagy, akkor pedig nyithatsz Ausztria, vagy Németország felé. A gyógyulni érkezők örülnek a változatos, színes programoknak: szervezz akár csokigyár-látogatást az osztrák határ túloldalára, ilyet a konkurencia biztosan nem csinál. Szerződhetsz páciensközvetítő irodákkal, vagy alkalmazhatsz területi képviselőket 100% jutalékban.

3. Vízi turizmus

Kenuzni, kajakozni tavasszal és ősszel is kiváló program, épp csak nem kell vízbe esni. Keress meg olyan cégeket, akik kajak-, vagy kenubérléssel foglalkoznak, és készítsetek különböző csomagajánlatokat. Ha van a közelben kalandpark, velük is érdemes felvenni a kapcsolatot, így tényleg nagyon sokszínű lehetőségekkel várhatjátok az odalátogatókat.

+1 Programszervező irodák

Sok olyan cég van, akik bár szeretnének egy jó és tartalmas csapatépítő tréninget, mégis ötlettelenül tárják szét a karjukat. Nekik jelentenek hatalmas segítséget a kreatív programszervező irodák. Ha leszerződsz néhánnyal, akkor biztosíthatod a szálláslehetőséget a több napos csapatépítő tréningekre érkezőknek.

A fentiek bár komolyabb tőkebefektetést nem igényelnek, viszont sok-sok kitartás, és tengernyi munka kell hozzájuk. Ha erre a feladatra nem alkalmazol külön kollégát, hanem magadra vállalod a szervezést, azzal szintén nagyobb összeget takaríthatsz meg.