Mindig vállalkozó szerettél volna lenni? Volt a környezetedben ilyen minta?

Igazából nem volt a közeli környezetemben olyan vállalkozó, akire példaként tekinthettem volna, de az ilyen irányú céljaim mindig is fixek voltak. A saját pályázatíró cég ötlete pedig úgy jött, hogy hasonló cégeknél dolgozva mindig az volt az érzésem, hogy ezt lehetne jobban is csinálni. Eredményesebben, jobb ügyfél élményt nyújtva, kellemesebb munkakörnyezetet teremtve a munkatársaknak és ezt csak egy saját céggel tudtam megvalósítani.

Mikor alakult a Gordius és mi volt a kezdeti cél?

A korábbi pályázatos munkáim után 2013. májusában alapítottam a Gordius Solutions Tender Kft-t ami a kezdetekben egy egyszemélyes cégként indult, ahol én csináltam mindent. Az első 4 évben a mezőgazdasági pályázatokat céloztam meg fókusz területként, ahol tudtunk egy olyan szintű és tartalmú szolgáltatást nyújtani, ami által az egyszemélyes cégből 4 év alatt egy harminc fő feletti szervezet lett. 2016-tól kiemelt pályázatíró partnerei lettünk az Agrárgazdasági Kamarának, és a magyarországi pályázatíró piac meghatározó tagjai közé is gyorsan bekerültünk.

Mi a cég hitvallása?

Az összes irodánkban a bejárattal szemben 3 nagy képet raktunk ki, amiken cégünk Értékei, Küldetése és Víziója olvasható. Fontosnak tartom hogy minden reggel ez legyen az első amit a kollégáim, és én is látunk, mert ezek adnak egy erős alapot és irányt a napi munkánknak. Ezek azok a képek:

Azt gondolom, hogy ebben minden benne van, amit a cégvezetésről, a jövőképünkről, a napi munkához és az egymáshoz való hozzáállásunkról el lehet mondani.

Milyen eredményeket értetek el ez idő alatt és mire vagy a legbüszkébb?

Nagyon büszke vagyok arra, hogy 20,5 milliárd Ft-ot nyertünk az ügyfeleinknek, a közel 87%-os nyerési arányunkra, és arra is, hogy már több mint 2.900-an szavaztak nekünk bizalmat és választottak minket a piacon a pályázatuk elkészítéséhez és a megvalósításához, de a legbüszkébb annak a felmérésnek az eredményére vagyok, amit nemrég csináltunk. Véletlenszerűen felhívtunk 1.500 szerződött ügyfelünket, és megkértük őket, hogy egy 1-10 skálán több szempont szerint értékeljenek minket és a munkánkat. Az összesített végeredmény 8,2 pont volt, amire nagyon büszkék vagyunk.

Miben tartod magatokat kiemelkedőbbnek a versenytársaktól?

Az évek alatt egyértelművé vált számomra, hogy ha valaki pályázatíró céget keres, akkor az elsődleges szempontok számára a biztonság és a kényelem. Sok olyan ügyféllel találkozunk, akik már egy vagy több rossz tapasztalat után jutnak el hozzánk és nem akarnak több csalódást. Biztosra akarnak menni és garanciákat akarnak. Azt hiszem, hogy az évek alatt olyan garanciákat tudtunk csatolni a szolgáltatásaink mellé, amiket egy másik pályázatíró cég sem vállalni. Minden pályázatírási és projektmenedzseri szolgáltatásunkat minimum 3 féle, de sok esetben 4 garancia mellett vállaljuk, amikben komoly anyagi felelősséget vállalunk minden olyan esetleges hibáért, amit mi követünk el. Illetve egy „szokványos” pályázatíró céghez képest mi 30%-kal nagyobb apparátussal dolgozunk, aminek az az oka, hogy a pályázatírók mellett van minden ügyfelünknek egy külön kapcsolattartója, akinek csak és kizárólag az a dolga, hogy az ügyfelünkre eső teendőkben segítsen neki. Azt gondolom, hogy ez a két szolgáltatásunk messze kiemel minket a hasonló cégek közül.

Hány helyszínen és hány fővel dolgoztok jelenleg?

A központi irodáink Budapesten és Nyíregyházán vannak, és kisebb irodáink, illetve kirendeltségeink vannak Szegeden, Pécset, Győrben, Mátraterenyén, Zalaegerszegen, Debrecenben és Keszthelyen. A teljes csapatunk pedig 39 főből áll.

Szerinted mi a siker titka?

Azt gondolom, hogy egy hozzánk hasonló szolgáltatással foglalkozó céget csak és kizárólag úgy lehet hosszú távon, eredményesen működtetni, hogy az ügyfeleink igényeire, elvárásaira tesszük a fókuszt. Pontosan tudnunk kell, hogy mit szeretnének, mikor és milyen formában. Az persze hogy ezzel folyamatosan tisztába legyünk, és a változásokat is azonnal lekövessük rengeteg munkára van szükség. Ezt a munkát viszont nem lehet és nem is akarjuk megspórolni, és azt gondolom, hogy sok más mellet ez a sikerünk egyik legnagyobb titka.

Hogyan értékeled az eddigi éveket és mik a terveid a jövőre nézve?

Voltak nagy sikereink és nagy bukásaink is, de mind a kettőből levontuk a szükséges tapasztalatokat és mentünk tovább. A cég legfontosabb számai, mint az új ügyfelek száma, megnyert támogatás, ügyfél elégedettségi mutatók fél éves időszakokat tekintve stabilan emelkednek és ez a lényeg. Az idei 3 fő célunk a következő volt:

  • 1 000 magánszemélynek segítsünk felújítani és korszerűsíteni az otthonát, egy uniós támogatott hitel által, amit pályázati úton lehet igényelni. Erre a pályázatra helyezzük év végéig a legnagyobb hangsúlyt
  • a céges pályázatok idén egy kicsit háttérbe szorultak, úgyhogy itt csak 5 milliárd Ft elnyerése volt a cél
  • az összesített ügyfélelégedettségi mutatónkat 8,9 fölé vigyük

A lakossági pályázatokat tekintve biztosan túlszárnyaljuk a terveinket, de céges téren egy minimális csúszásban vagyunk, ha arányosítva nézzük az eredményeket. Decemberben pedig kiderül, hogy az ügyfeleink hogyan értékelik a munkánkat J

Hogyan kapcsolódsz ki a szabadidődben?

Gyerekkorom óta aktívan sportolok, néha versenyszerűen néha csak hobbi szinten és ez az, ami teljesen ki tud kapcsolni a mai napig. Rengeteg kisebb-nagyobb sport versenyen veszünk részt a Gordius-os csapattal is, és a céges kultúrába is igyekszem minél jobban beépíteni a mozgás szeretetét. Ezen kívül pedig nagyon szeretek utazni és új helyeket, kultúrákat megismerni.