Egy panziótulajdonos igaz története

Kemenes Zoltán a szüleitől örökölt családi házat alakította panzióvá 6 évvel ezelőtt. Takaros kis apartmanok, családias konyha, virágos kert- így írható le a szálláshely. Azonban mivel fejlesztésre, korszerűsítésre az átépítés után nem volt keret, így más irányba kellett indulni. Zoltán egy-két álmatlan, laptop előtt töltött éjszaka után el is készült a tervezettel, mely azóta is milliókat hoz a konyhára.

“Szerettem volna lovardát, jacuzzit, medencét, ehhez azonban hatalmas tőke kellett volna. Tokaj az a hely, ahol egymást érik a panziók, hotelek, és aki nem veszi fel a versenyt a konkurensekkel, az hamar kiszorul a mezőnyből. Egy-két szezon után pedig bezárni kényszerül. Én amúgy is kizárólag a panzióból akartam megélni. Nyaranta néhány hétvégi turista édes kevés ahhoz, hogy télen se apadjon ki a kincstár. “

Zoltán kizárólag a kreativitására támaszkodhatott. Végigvette a környékbeli lehetőségeket, és különböző együttműködéseket alakított ki. A célja az volt, hogy olyan teljes körű, egyedülálló programcsomagokat alakítson ki, melyekkel a látogatók a konkurens hoteleknél, panzióknál biztosan nem találkoznak. A programcsomagok színes kínálatának köszönhetően a panzió híre hamarosan szárnyra kapott. Az elmúlt 3 évben folyamatosan teltházzal üzemel.

Nemzeti Park, Bodrogzug

Családoknak, pároknak remek program, ha ellátogatnak Bodrogzugra, a tájvédelmi körzetbe sétálni, kirándulni. A kisgyerekes szülők, és a romantikára vágyók körében egyaránt igen kedvelt lehetőség. Ezért ez volt az első pont, ami bekerült a készülő programfüzetbe.

Zsidótemető, zsinagóga, zsidó emlékhelyek

Zoltán tudta, hogy Tokajba gyakran érkeznek izraeli csoportok, hiszen gyönyörű nevezetességeket látogathatnak meg itt. Ezért ez volt a következő fókuszpont: olyan programok szervezése, amelyekkel az ide utazó izraeli turisták kedvében járhat.

Rákóczy vár-látogatás

Szintén nem kimondottan nyári program, hiszen a tűző nap hevében kevesen indulnak várlátogatásra. Zoltán pontosan ezért tette bele ezt is a programfüzetbe. A célja az volt, hogy a programlehetőségekkel minden évszakot lefedjen.

Nyíregyházi állatkert

300 négyzetméter, 500 állatfaj, 5000 állat várja a látogatókat. Nyáron bábszínház szombatonként, közös fotók a makikkal, látványetetés, állatbemutató, kocsikázás és tevegelés teszi feledhetetlen élménnyé a gyermekek és a szülők számára egyaránt.

A programfüzet a fentieken kívül számos egyéb lehetőséget is tartalmaz. Zoltán gondolt a friss házasokra, a baráti társaságokra, a céges csapatépítő tréningek résztvevőire is. Így gyakorlatilag nagyobb tőkebefektetés nélkül egyedülálló szolgáltatáspalettát hozott létre, mellyel költséghatékonyan különböztette meg saját panzióját a többi Tokaj-közeli szálláshelytől.