Óriási az érdeklődés a nemrég megjelent Lakossági napelemes rendszerek támogatása pályázat körül. Rengeteg kérdés érkezik hozzánk, ezért elindítjuk 5 részes blogsorozatunkat, amelyben részletesen bemutatjuk ezt a vissza nem térő lehetőséget!

Lakossági napelemes pályázatokról szóló negyedik blogbejegyzésünkben témánk az energiatakarékosság napelemmel, következő és egyben utolsó bejegyzésünkben pedig a felkészülés során felmerülő leggyakoribb hibákra hívjuk fel a figyelmet.

energiatakarékosság napelemmel

Szívügyünk a környezetvédelem, hiszen egyetlen bolygónk van és a Föld megóvása mindig prioritást kell élvezzen. Felelősek vagyunk azért, hogy mit hagyunk magunk mögött. Sokszor nehéz észrevenni az alternatív, környezetbarát megoldásokat, de szerencsére ma már otthonunk korszerűsítésekor is számos ilyen opciónk van. A megújuló energiaforrások háztartási szinten is elérhetőek, ráadásul 2 legyet üthet egy csapásra! A megújuló energia környezetkímélő és közben ezzel együtt sokkal energiatakarékosabb, így a pénztárcája is örülhet.

Növekszik az erőforrás-igény

Az egyik legnagyobb teher a Földünknek az emberiség növekvő erőforrás-igénye. Az energiafelhasználás hatalmas, a zöldterület, az erdők és az állatfajok száma pedig drasztikusan csökken. Nehéz egyensúlyozni, hiszen míg kényelmes életet szeretnénk teremteni magunknak és családunknak, fontos, hogy mindezt energiatakarékos, környezetbarát módon tegyük. A legfrissebb kutatások szerint a megújuló energia alkalmazása az egyik legfontosabb bolygónk megmentéséhez! A megújuló energiaforrások választásával nem csak lenullázhatja rezsijét, az energiatakarékos otthonának köszönhetően a család energiaigénye és ökológiai lábnyoma csökken.

Az Ön kezében is ott van az esély – energiatakarékosság napelemmel?

A lakossági napelemes pályázattal most azoknak a családoknak is lehetősége nyílik 100%-osan vissza nem térítendő támogatást igényelni otthonuk korszerűsítésére, akik saját jövedelmükből nem feltétlen engedhetnék meg maguknak. A támogatást tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás fedezetét célzó napelemes rendszer létesítésére vagy tetőszerkezetre helyezett, a tervezett fűtési rendszer ellátását célzó napelemes rendszer létesítése, fűtési rendszer elektrifikálása levegő-levegő, vagy levegő-víz hőszivattyúval villamosenergia tároló beépítésére, nyílászáró cserére lehet igényelni.

A napelemes rendszer esetében bruttó 2.900.000 Ft támogatást nyerhet, de ha még a fűtési rendszer kiváltása is a céljai közé tartozik, akkor bruttó 11.300.000 Ft támogatást igényelhet. A támogatást igényelheti családi házra, ikerházra, sorházra, sőt még társasházi lakásokra is.

Sok kicsi sokra megy

A globális változásokat mindig az egyének készítik elő. Nagyon fontos az Ön lépése és az Ön döntése! Egy emberként is sokat tehetünk a környezetünk megóvásáért és ha önerőből nehéz, a lakossági napelemes pályázat lehetőségét érdemes megragadni, így otthona lehet energiatakarékos napelemmel! A támogatási kérelmeket 12.06-tól lehet beadni, de a hatalmas érdeklődésre való tekintettel érdemes minél hamarabb segítséget kérni a pályázati anyag előkészítéséhez.

Ha tetszett a cikk, ide kattintva olvassa el korábbi bejegyzésünket is, ahol segítünk eldönteni, hogy pályázatíróval vagy egyedül pályázzon!