Folytatódik minden idők legnépszerűbb turisztikai fejlesztési programja, a Kisfaludy pályázat. Június 4-én megnyílik a beadási lehetőség, ezért eheti blogbejegyzésünkben szeretnénk összegyűjteni mindent, amit tudni érdemes a pályázatról, hogy felkészülten vághass bele.

 

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program minden idők legnagyobb turisztikai fejlesztéseket összefogó kormányzati programja. Legfőbb célja, hogy Magyarországot Közép-Európa turisztika központjává tegye.

Miről szól a Kisfaludy pályázat bővebben?

A Kisfaludy pályázat Magyarország Kormányának támogatásával jött létre 2017-ben. Több nagy volumenű pályázatot hirdettek már meg, mint a panziók fejlesztése vagy a vidéki szállodák építése és felújítása, amire például 300 milliárd Ft keretösszeget szántak.

A program az uniós támogatások mellett jelentős hazai költségvetési forrásokra is épít, így olyan területeken is alkalmazható, amelyekre a 2014-2020-as uniós tervezési időszak pályázati konstrukciói keretében uniós forrás nem biztosítható, például a szálláshelyfejlesztés.

Mi a program célja?

A cél, hogy az egyes turisztikai élményelemek láncba rendeződjenek és minőségi élménykínálat jöjjön létre. Ezáltal több élménypont keletkezik, ami hosszabb tartózkodási időt és magasabb vendégköltést eredményez. Ezen felül tovább növeli a belföldi turisták és a hazánkba érkező külföldi turisták számát is.

Mire lehetett pályázni korábban?

A program korábbi fázisaiban Budapesten kívül működő panzió fejlesztésére, illetve a Dunakanyar, Tokaj, Felső-Tisza, Nyírség, Balatoni, Sopron-Fertő, Debrecen, Tisza-tó, Hortobágy, Eger, Pécs, Villány, Békéscsaba, Sárvár és Kőszeg  kiemelt turisztikai fejlesztési térségeiben található akkor is működő panziók fejlesztésére, illetve új panzió vagy szálloda létesítésére lehetett pályázni.

A kedvező feltételeknek köszönhetően 750 panzió kapott támogatást, 1000 szoba épült és 4700 szoba újult meg. A vidéki szállodák építése és felújítása esetében még zajlik a kivitelezés, ám eredményeképpen 1500 új szoba és több mint 400 felújított szoba készül majd el.

–› Bővebb információ a pályázatról

Mire lehet pályázni jelenleg? Mi is az a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció?

Jelenleg a magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek fejlesztését célzó támogatásra lehet pályázni. A felhívás a turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó és ezek közelében található magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek minőségének és szolgáltatási színvonalának emelésére szolgál.

A támogatási igényt 2020. június 4. és 2020. július 15. közötti időszakban lehet benyújtani. A pályázat keretösszege 60 milliárd Ft, a támogatás intenzitása 100%.

A támogatásnak köszönhetően a kiemelt turisztikai térségek esetében emelkedik a szolgáltatások színvonala és minősége, a vendégek száma megnövekszik és a szezonalitás egyenlőtlensége csökken.

+1. Pályázz könnyen és biztonságosan otthonról!

Számunkra az ügyfeleink egészsége és biztonsága az első! Ezért a jelentkezéseket érintkezés-mentesen és biztonságosan tudjuk fogadni, továbbá az egész folyamatot, a beadástól a támogatás lehívásáig online intézzük.

A Kisfaludy pályázat kedvező feltételeinek köszönhetően hatalmas népszerűségnek örvend, így érdemes felmérni az esélyeket a honlapunkon egy díjmentes előminősítéssel. Amennyiben van esélye pályázni, érdemes minél hamarabb belevágni, mert a nagy érdeklődésre való tekintettel hamar lezárhatják a beadást.

–› Bővebb információ a pályázatról