Sorozatunk első részében a tanyafejlesztési pályázatot igénybe vett nyertes ügyfelünkkel készült interjút olvashatják, D. Anikóval.

Milyen pályázatot vett igénybe?

A tanyafejlesztési pályázatot vettük igénybe.

Hogyan szerzett tudomást a pályázatról?

Régóta szerettünk volna belefogni bizonyos felújításokba, ezért célzottan kerestük az interneten az ilyen és ehhez hasonló pályázatokat, így találtunk rá erre a lehetőségre. Ezután fogtunk bele a pályázatíró cég kiválasztásába, itt jött képbe a Gordius csapata.

Mi motiválta Önt abban, hogy pályázati támogatást igényeljen?

Mi ezen a tanyán élünk, lakóhelyként használjuk, nem gazdálkodunk, viszont az épület nagyon régi, így mindenképpen szerettük volna felújítani, ehhez pedig szükségünk volt valamilyen pályázati támogatásra.

Milyen szempontok alapján esett a választása a Tanyafejlesztési pályázatra?

Először energetikai fejlesztéseket kutattunk, ugyanis az egyik fő vágyunk a napelemes rendszer kiépítése volt, hogy korszerűsíthessük az áramellátást. Ám végül a tanyafejlesztési pályázatra esett a választásunk, ugyanis 2018-ban felemelték a támogatás mértékét 95%-ra.

Az Önök esetében hogy nézett ki a pályázat folyamata, mikor lett eredmény?

Hát viszonylag hosszúra sikeredett, ugyanis mi 2018 januárjában értesültünk erről a pályázatról. El is kezdtünk kivitelező cégeket keresni, utána pedig pályázatíró céget is kerestünk és mindez annyi időt elvett, hogy a tavaszi beadási határidőről lecsúsztunk sajnos.
A nyári határidőre sikerült elkészíteni mindent, ekkor adtuk be a pályázatot és decemberben már meg is kaptuk a határozatot, hogy megnyertük.

Milyen fejlesztésekre használta fel a támogatást?

Zártkerti tanyán lakunk, szerettük volna a szennyvízkezelő berendezést megvalósítani, az egyik projektünk a biológiai tisztítású szennyvíz megvalósítása volt, a másik a napelemek kiépítése. Víztisztító berendezésen is gondolkodtunk, de azt végül nem valósítottuk meg.

Milyen célokat tűzött ki a jövőre nézve?

Van egy gyümölcsösünk, ezt szeretnénk továbbra is gondozni. Ezen felül minden évben különböző felújításokat tervezünk, most beltéri felújítás van folyamatban (konyha, fürdőszoba), de tervben van a fűtés korszerűsítése is.

Hogyan jellemezné a közös munkát a Gordius csapatával?

Nagyon örülök, hogy őket választottuk, ugyanis mindig segítőkészek voltak. Ezen felül, a helyszíni ellenőr az ellenőrzés alatt külön kiemelte, hogy milyen jól volt összerakva a pályázatunk. Sokan nem csatolnak a jegyzői igazolás mellé, a Járási Hivataltól igazolást, nekem pedig Ági külön felhívta erre a figyelmem, ezen pedig akár el is bukhatott volna a pályázat.

Ajánlaná másoknak is a Gordius Solutions Tender Kft-t?

Igen, már ajánlottam is az ismerőseim körében.

Köszönjük az interjút Anikó!

–› Bővebb információ a pályázatról