tokaj csapatkép

Az alábbiakban az Energetikai pályázat korábbi nyertesével, Lénárt Krisztinával készült interjúnkat olvashatják, aki beszámol a pályázattal és a Gordiussal kapcsolatos tapasztalatairól.

Melyik pályázatot vette igénybe a Gordius segítségével?
Az energetikai pályázatot, egy családi ház felújítására.

Mi volt a célja a pályázattal?
A családi házunkat újítottuk fel, kicserélték a nyílászárókat, és felkerült egy napelemrendszer is a tetőre. Azért ezt a két projektek választottuk, mert a nyílászárók már régiek voltak, süvített a szél rajtuk. A napelem mellett pedig azért döntöttünk, mert nagyon sok ismerős rakatott fel, és nagyon jó tapasztalatokat mondtak arról, mennyivel csökkent a rezsijük.

Miben nyújtott segítséget Önnek a Gordius?
A pályázat megírásában, különböző csatolandó dokumentumok összeállításában, illetve kivitelező ajánlásban. Rámutattak arra, hogy egy pályázati anyag összeállítása valóban nehéz dolog, a szakértelmüknek és támogatásuknak köszönhetően nem egyik napról a másikra, de el tudtuk érni a kívánt célunkat. Összefogta az egész folyamatot, és abban is segíttet, hogy mit és mikor kell beszerezni.

Mennyi ideig tartott a pályázat előkészítése, beadása, és mikor lett eredmény?
A pályázati anyag előkészítése kb. 3 hetet vett igénybe. Sajnos a banki elbírálásra több mint 2 hónapot kellett várni. Először nem értettük, ez miért van, de a Gordiusnak köszönhetően megtudtunk, hogy mivel a pályázati keret eléggé kimerülőben van, nagyon sok kérelmet kell elbírálniuk a bankoknak. A pozitív elbírálást követően is segítettek, hogy szinte azonnal megkezdhessük a kivitelezést, ami 1,5 hónapig tartott a kivitelezők kapacitása miatt. Így összességében 4,5 hónap telt el a szerződéskötéstől a megvalósításig.

Mire használta fel a pályázati összeget, és milyen eredményeket ért el azóta?
Nyílászáró cserére, illetve napelemre, így sikerült kiváltanom a rezsi nagy részét a havi törlesztőrészlettel.

Milyen további tervei vannak a jövőre vonatkozóan?
A napelemes rendszert úgy terveztük, hogy elbírjon egy elektromos autó töltésével is, szóval a következő lépés egy elektromos autó vásárlása lesz.

Ajánlaná másoknak is a Gordius Solutions Tender Kft-t?
Mindenképp! Bár voltak nehézségek, de minden alkalommal segítettek, hogy gyorsan leküzdjük az akadályokat. Most már tudom, hogy a segítségük nélkül mindez nem ment volna.

Köszönjük az interjút Krisztina!